Jim Cramer verhoogt de Bitcoin-portefeuille, kondigt aan meer te kopen

De Amerikaanse televisiepersoonlijkheid zei dat hij Bitcoin kocht voor iets minder dan $18.000 om zijn portefeuille te diversifiëren.

De gastheer van Mad Money op CNBC en mede-oprichter van TheStreet.com, Jim Cramer kondigde aan dat hij vorige week een goed getimede Bitcoin-investering heeft gedaan om zijn beleggingsportefeuille te diversifiëren. Daarnaast sprak hij de wens uit om meer te kopen in geval van een dip in de crypto-markt.

Cramer noemde zijn visie op de recente ontwikkelingen in cryptokringen tijdens een interview met TheStreet. Hij maakte niet het exacte bedrag van zijn Bitcoin-holdings bekend, maar schetste dat hij recentelijk BTC kocht tussen de 17.000 en 18.000 dollar.

De voormalige hedgefondsmanager noemde Bitcoin een perfect instrument voor portefeuillediversificatie. „Als belegger wilt u diversifiëren in allerlei soorten activaklassen. Voor mij gaat het niet om het hebben van een massale positie, maar het is zeker belangrijk om gediversifieerd te zijn en Bitcoin is een aanwinst. En ik wil een balans van activa hebben,“ voegde Cramer eraan toe.
Voorgestelde artikelen

2021 Investor Playbook – Hoe Grote Veranderingen Grote Kansen zullen brengen voor Handelaren

Cramer verwacht dat de prijs van BTC weer zal dalen vanwege het volatiele karakter ervan. Toen Cramer het had over de recente prijsvolatiliteit in ’s werelds grootste cryptocentrische valuta, zei hij: „Bitcoin is mooi van de top af. Ik hou ervan om iets te kopen dat mooi van de top af is.“

Portefeuille Diversificatie

De recente hausse in de adoptie van crypto’s geeft aan dat Wall Street cryptocurrencies behandelt als een belangrijke troef voor de diversificatie van de portefeuille. De wereldleider op het gebied van hedgefondsen, Ray Dalio van Bridgewater Associates, noemde bitcoin een goed instrument voor portefeuillediversificatie. Bovendien vergeleek Dalio BTC met Gold als activaklasse en zei dat beiden gelijkenissen vertonen. Cramer’s recente standpunt over cryptocurrencies kwam als een verrassing voor de cryptogemeenschap omdat de gastheer van CNBC’s Mad Money Bitcoin en andere cryptocurrencies bekritiseerde tijdens de hausse van 2017 en zei dat „de cryptocurrencies opraken“. Cramer deelt een goede relatie met mede-oprichter en partner van Morgan Creek Digital Assets, Anthony ‚Pomp‘ Pompliano. Tijdens een podcast in september met Pompliano toonde Cramer zijn wens om ongeveer 1% van zijn totale investeringsportefeuille in Bitcoin te investeren.