Bitcoin Investering: Bedrijven die het tempo van het kopen van Bitcoin opvoeren

Grayscale Investment heeft het verwerven van cryptocurrency activa weer hervat – en nam een enorme sprong in de aankoop van 17.100 Bitcoin in de afgelopen week.

Grayscale Investments, een van de toonaangevende beleggingsfondsbeheerders van cryptocentra, heeft de aankoop van Bitcoin Profit hervat. Volgens gegevens van Bybt heeft Grayscale het beheerd vermogen (AUM) de afgelopen week met meer dan $180 miljoen USD (maar liefst 17.100 Bitcoin) verhoogd.

Dit brengt het totaal aan cryptocentrische munten onder beheer op 449.900, wat neerkomt op bijna $5 miljard aan Bitcoin op het moment van schrijven. Als we kijken naar het datavolume en de totale muntaanvoer, betekent dit dat Grayscale controle heeft over bijna 2,5% van de Bitcoin.

Met een totale voorraad van 21 miljoen en iets minder dan 10% daarvan (2,5 miljoen Bitcoin) die nog gedolven moet worden, heeft de investeringsmaatschappij nog steeds een enorm deel van alle Bitcoin in omloop, zelfs als de voorraad allemaal gegenereerd was.

MicroStrategy vs Grayscale in een „race“ voor Bitcoin

Grayscale is niet het enige bedrijf dat een Bitcoin koopt. MicroStrategy, een business intelligence bedrijf, maakt ook een snelle stap in de richting van de cryptocrisis, door meer dan $400 miljoen dollar van zijn reserve fiat kapitaal over te dragen in ruil voor Bitcoin.

Hoewel in veel mindere mate in grijstinten, heeft MicroStrategy zijn Bitcoin-holdings verhoogd met 38.250 Bitcoin sinds augustus, toen het zijn eerste Bitcoin-aankoop deed.

Hoewel dit nog steeds minder dan een tiende is van Grayscale’s cryptocurrency activa, werd het genoemd door Barry Silbert, CEO van Grayscale. In een tweet, al dan niet met een grapje, merkte Silbert op dat het lijkt alsof er een „koopwedloop“ gaande is tussen de bedrijven:

Welke cryptocurrency activa hebben Grayscale onder beheer?

Grayscale blijft haar marktposities op Twitter updaten. Op 25 september rapporteerde het bedrijf 5,8 miljard dollar aan activa onder beheer.

Dit cijfer bestaat uit cryptocurrency trusts waaronder Ethereum, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Horizen, Litecoin, Stellar Lumens, Ripple’s XRP en ZCash.